Skládce u Buštěhradu zvoní hrana

Už jen několik měsíců dělí Buštěhrad od zániku divoké skládky poblíž města. V těchto dnech je u konce výběrové řízení na společnost, která se o smíšený odpad postará. 

Letitý ekologický problém by tím měl být jednou provždy vyřešen. Soukromá firma, která pozemek vlastní ve spolupráci s městem Buštěhrad, se po odvezení odpadu postarají, aby se něco podobného v těchto místech již neopakovalo. 

„Odpad bude zlikvidován v souladu s legislativou, to znamená vytříděním a uložením na skládku. V grantu od ministerstva životního prostředí máme peníze i na rekultivaci některých partií a udržitelnost. Celá lokalita bude ohraničena drátěným plotem se zamykacími vraty na obou stranách. Počítáme, s instalováním kamer, fotopasti, případně i se službou nějaké bezpečnostní agentury. Předpokládáme koordinaci s majiteli všech pozemků v okolí, především za haldou, které vyzveme jednak k úklidu, jednak k tomu, aby si své pozemky hlídali, aby se skládka nezačala tvořit jinde,“ uvedla Daniela Javorčeková, starostka Buštěhradu. 

Jan Murárik

skladkaministr

Ministr Richard Brabec předává grant starostce Buštěhradu

skladkaskladka

Skládka se rok od roku plazí blíže Buštěhradu


Počasí Kladno

Předpověď počasí