Korálek se těší na hokejovou exhibici

Hokejová exhibice na kladenském ledě (zítra, 17.30 h.) mezi veterány Česka a Izraele přispěje především na dobročinné účely. Mimo jiné budou moct diváci vhazovat do připravených pokladniček dobrovolné sumy peněz pro kladenský Korálek. Akce v režii hokejové legendy Milana Nového potěšila ředitelku Korálku Taťánu Semančíkovou.

Jak jste se k exhibici dostali?
Pan Nový si nás našel. Nabídl se, že když je vstup zdarma, tak sežene kasičky, do kterých mohou lidé na stadionu vhodit libovolnou částku na podporu postižených dětí v Korálku. Kasičky by měly být jak na pevných pozicích po celé hale, tak je budou nosit mezi lidmi mé půvabné učitelky (usmívá se).

Kolik podobných nabídek veřejné podpory od organizací za rok dostanete?
Moc ne. Hodně pro nás dělá například divadelní soubor Kladina a z těch velkých společností třeba Třinecké železárny. Pak je i na nás, co získáme z našich projektů. 

Když pro vás vybírali volejbalisté, jeli jste za to na výlet. Na co tentokrát použijete vybrané peníze?
Spíše než na výlet je tentokrát vložíme do modernizace našich prostor ve škole a nakoupíme nové vyučovací pomůcky. Na výukové programy jezdí čím dál méně dětí, protože rodiny jsou čím dál chudší. Ani do divadla se školou je už tolik neposílají. Raději je nechávají doma...

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí