Exhibice proti Izraeli vynesla Korálku sedmnáct tisíc

Vybírat do pokladniček nakonec nemohli, přesto škola a školka pro postižené děti Korálek na hokejové exhibici Česka proti Izraeli vybrala parádní sumu.

Hokejová show, kterou minulý týden na kladenském zimním stadionu uspořádala hokejová legenda Milan Nový, nebyla ani tak o hokeji, jako o potěše diváků, setkání přátel a především dobrovolném příspěvku na dobrou věc. Tou je činnost Korálku, který se prostřednictvím svého pedagogického sboru stará o postižené děti pocházející převážně z ekonomicky slabých rodin. 

"Z původního záměru chodit mezi diváky s pokladničkami kvůli legislativě sešlo. Na poslední chvíli jsme dostali možnost místo toho prodávat vlastnoruční výrobky naší školy. A výsledek nás velmi mile překvapil. I když si někteří z diváků neodpustili kritiku prodeje, mnoho dalších nám ochotně přispělo a nějaký ten výrobek si od nás vzalo. Obvykle na akcích vybereme v nejlepším případě dva tři tisíce korun, ale na hokeji jsme byli poprvé a hned jsme si odnesli sedmnáct tisíc korun! Mezi drobnými či stokorunami se objevily pětistovky a jedna dvoutisícovka. Peníze vložíme do učebních pomůcek," uvedla pro Vaše Kladno ředitelka školy Taťána Semančíková (na snímku).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí