Žena z vagónu odešla na ubytovnu, její obydlí zbourali

Odstavené nákladní vagóny z bouračky už nádraží v Kamenných Žehrovicích nehyzdí. A s nimi zmizela také bezdomovkyně Eva (54).

Do vagónů, o které roky nikdo nejevil zájem, se nastěhovala se svým přítelem před osmi lety. Z toho poslední dva roky přespávala uvnitř upraveného vozu sama. Přítel zemřel. Vařila si na plynovém hořáku nebo venku na ohništi, myla se vodou z nedaleké studánky, spala v peřinách a používala mobilní telefon. Na měsíc totiž dostávala jako podporu přes tři tisíce, korun. Když jsme ji chtěli letos opět popřát k Vánocům a do nového roku, našli jsme kolejiště prázdné. 

"V listopadu začala firma vagony likvidovat a teď je to tady před dokončením. Co se stalo s tou paní, nevíme, asi se musela okamžitě vystěhovat. K nám na nádraží nechodila, byla přeci jen docela daleko od něj," sdělil výpravčí.

Paní Evu jsme objevili na ubytovně naproti Legu. "Z nádraží jsem odešla v říjnu. Už mě to tam zmáhalo. Vzala jsem za vděk, že můžu žít v lepším prostředí na ubytovně," uvedla. Možná tímhle krokem do lepšího žití nakročila také za lepším, důstojnějším životem, a jednou i stářím. 

Jan Murárik

bezdakeva

Eva už bydlí na ubytovně

bezdakevamela

Eva mívala Vánoce se stromečkem, i když zasněženým

bezdakpozustatek

Pozůstatek po paní Evě

bezdaktyhle

Tyhle rozbité vagóny už nádraží nehyzdí

bezdakvagonovaloznice

Bývalá vagónová ložnice a...

bezdakvagonovyobyvak

...vagónový obývák

bezdakvteplych

V teplých dnech spala i ve stanu

bezdakvzime

V zimě moc často nevycházela

bezdakzkoleji

Z kolejí zbývá odvézt šrot

bezdakzvagonu

Z vagónů zbyly hromady dřeva a plechu


Počasí Kladno

Předpověď počasí