Bilancování. Pavel Volf: Rok 2017 byl v Hutníku rokem pohádek

Každoročně touto dobou spolu probíráme filmové taháky v Kladně za uplynulý rok a provozovatel Kina Hutník Pavel Volf se zároveň snaží odhadnout, který snímek bude na začátku nového roku diváckým magnetem. 

Vládne u vás s loňskou návštěvností spokojenost, nebo šlo o horší sezonu?
Poslední dvě sezony vládne s návštěvností Hutníku spokojenost. Přeci jen rok 2016 byl o něco málo úspěšnější než ten loňský, protože v něm šlo do kin více diváckých taháků. Navíc bylo hodně znát, že rok 2017 se nesl ve znamení i větších propadáků.

Co tedy loňský rok táhlo diváky do Hutníku?
Především pohádky. Od Šmoulů přes Krásku a zvíře, Mimišéfa, Padoucha po Čertoviny, které jsme uvedli už před jejich oficiální premiérou na začátku letošního roku. Úplně vyprodáno loni nebylo nikdy, i na těch největších hitech, jakým třeba jsou právě Šmoulové: Zapomenutá vesnice, bylo pár míst volných.  

Který snímek vévodil v dospělé kategorii?
Thor Ragnarok, po něm se chodilo nejvíce na další díl Padesáti odstínů (šedi) temnoty, Piráty z Karibiku, Star Wars. 

Čekal bych ve výčtu spíše české filmy...
V porovnání s vyjmenovanými české filmy v Kladně u diváků propadly. Třeba Zahradnictví podle mne utrpělo, že bylo třídílné. Českým filmům vévodili Špunti na vodě. A kdyby šel do kin dřív film Špindl, Špunty by asi v návštěvnosti dotáhl. Stále ho promítáme a lidí chodí víc a víc. Šeptanda funguje (usmívá se).

Co bude hitem prvních týdnů letošního roku?
Sázím na Čertoviny a hodně si slibuji od třetího filmu Padesáti odstínů a snímku Filipa Renče Zoufalé ženy.

Chystáte kromě pěkných filmů pro své diváky nějaké překvapení?
Na jaře chceme zprovoznit druhý, menší sál s nejvyšší promítací kvalitou i stejným pohodlím, jaké diváci znají z velkého sálu. V malém sálu si přijdou na své milovníci klubového kina. V těchto dnech už vzniká. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí