Světový režisér točí film v kladenském divadle

V těchto dnech vznikají poslední záběry nového filmu Hra režiséra a spisovatele Alejandra Fernándeze Almendrase (46). Interiéry - Městské divadlo Kladno, exteriéry - město Kladno. 

Chilského filmaře do Česka několikrát přivedla jeho česká manželka a filmová publicistka Zdenka Kavanová. Poznali se při jejím pracovním pobytu v Los Angeles, žijí v chilském Santiagu a při návštěvách Česka se Alejandro, držitel několika prestižních filmařských ocenění, rozhodl natočit tu svůj další, tentokrát černobílý, snímek. Nejprve hledal vhodné kulisy v Praze, ovšem vysoké náklady v metropoli jej donutily hledat za jejími hranicemi. Nejlepších podmínek i jednání se mu dostalo v Kladně. 

„Jednání s představiteli města i kladenského divadla byla velmi vstřícná. Když jsem si Kladno prošel a viděl budovu divadla, bylo jasné, že jinde točit nebudu,“ uvedl pro Vaše Kladno režisér, který má z filmového festivalu Sundance dvě ceny za nejlepší světový hraný film (Zabít člověka a Aquí no ha pasado nada, pozn. red.). 

Do hlavní role černobílého snímku Hra, který je o mladém divadelním režisérovi, který se rozhodne konečně uskutečnit svůj sen a vytvořit neproveditelnou divadelní hru, obsadil Jiřího Mádla i několik herců kladenského divadla. „Film je i o zradě a lásce. Například já představuju herce, který se zamiluje do herečky, která ho nemiluje…,“ říká jednatel kladenského divadla Jan Krafka.

Snímek, který finančně podporují Jihokorejci, bude od letošního jara promítán na několika filmových festivalech po celém světě. Tvůrce přislíbil přivézt Hru také do Kladna.

Jan Murárik

rejzajiri

Jiří Mádl jako režisér

rejzaondrej

Ondřej Malý a Jiří Mádl, v pozadí město Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí