Středočeské vodárny otevřely dveře dokořán

Téměř sedm set osob navštívilo letošní Den otevřených dveří Středočeských vodáren v rámci Světového dne vody. Pro všechny zájemce z řad veřejnosti byly zpřístupněny vodárenské objekty v Kladně, Mělníce a v Klíčavě. 

V letošním roce Středočeské vodárny umožnily veřejnosti, naposledy před plánovanou rekonstrukcí, návštěvu úpravny vody Klíčava. Nejvíce dotazů se týkalo úpravy povrchové vody a nadcházející rekonstrukce. I přes nepřízeň počasí úpravnu vody navštívilo na 100 zájemců. Na všetečné otázky školní mládeže odpovídali zaměstnanci střediska kanalizace v čistírně odpadních vod v Mělníce. „Nejvíce dotazů bylo proč voda smrdí, kolik vody proteče čistírnou, kam se vypouští vyčištěná voda a co se děje s odpadem,“ přiblížil dotazy Ing. Josef Chramosta, ten den průvodce po čistírně.

Pro zájemce v čistírně odpadních vod Kladně – Vrapicích byla připravena nejen prohlídka po zrekonstruovaném areálu, ale i ukázka práce kamerového vozu. 

„Velký úspěch slavil digitální záznam z prohlídky kanalizace ve Slaném, který zaznamenal potkany při jejich cestě za potravou. Dospělé upoutalo to, že kamera odhalí všechny viditelné závady na kanalizaci a díky ní jsme schopni označit místo závady,“ řekl Ondřej Procházka z provozu kanalizace. 

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí