Velké pokuty za nedodržení pořádku v Kladně

Strážník operačního střediska Městské policie Kladno přijal oznámení o odpadu a nečistotě v ulici Holandská u Bajkalu. Na místo byla ihned vyslána hlídka, která zjistila, že se jedná o založení černé skládky v podobě rozebraného nábytku, sedačky, sušáku na prádlo a několik pytlů s domovním odpadem.

V rámci místního šetření byl zjištěn původce odpadu, jednalo se o ženu bydlící nedaleko od místa přestupku. Žena se ke svému jednání doznala a byla strážníky "odměněna" pokutou v příkazním řízení v maximální výši deset tisíc korun. Hlídka ženu následně vyzvala, aby ve stanoveném čase a na vlastní náklady skládku odstranila. Celé události přihlížela členka kontrolní komise společenství domů a pracovník ostrahy. 

Zanedlouho na to přijali strážnici další oznámení o porušení vyhlášky města Kladna č. 11/10/01 o čistotě a pořádku ve městě. Hlídka zjistila, že se jedná o stejné místo, kde byl po odklizení složen jiný odpad dalšími nájemníky. Celá událost byla řešena opět příkazním řízením, a to v maximální výši deset tisíc korun. 

Hlídky Městské policie Kladno apelují na odvoz odpadu do sběrného dvora, který je pro Kladeňáky zdarma. Hlídky strážníků s příchodem školního roku ještě více zpřísní kontroly a postih porušení a nedodržování pořádku v Kladně.

MP Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí