Trenér Kuchler: Jestli jít na sportovní gympl? Neváhal bych...

Zítra zažije ve Sportovním gymnáziu Kladno pátý Den otevřených dveří. Zástupce ředitelky a trenér v jedné osobě Jiří Kuchler pro Vaše Kladno říká, jak v poslední době škola studentům zpříjemnila sportovní prostředí a proč je volba spojení sportu a studia pro mnohé výhodná.

Liší se nadcházející akce gymnázia od těch předešlých Dnů otevřených dveří? 
Na principu našich dnů se toho příliš měnit nedá. Jsou založené na představení fungování školy nejen budoucím studentů, ale hlavně jejich rodičům. Ti učitelskému sboru i přítomným trenérům kladou nejvíce otázek. 

Na co se nejvíce ptají?
Rodiče se dělí na dvě skupiny. Ti, kteří vědí, že jejich potomek půjde na sportovní gymnázium, se rozhodují, jestli ho dají k nám, nebo třeba do Prahy. U nich také rozhoduje dostupnost školy. Nejvíce se ptají rodiče budoucích studentů všeobecné větve. Ti se přicházejí přesvědčit, jestli jsme stejné gymnázium jako ta, která se na sport nespecializují. U nás je jenom jeden ze čtyř maturitních ročníků se sportovní třídou. Jsme všeobecné gymnázium na dobré úrovni. Dětí, které vynikají ve sportu i v učení zase tolik není.

V názvu máte slovo sportovní. Co jste po sportovní stránce v současné době studentům vylepšili?
Přes prázdniny jsme dokončili budování běžeckého tunelu, posilovny, v současné době předěláváme tělocvičnu, máme dvě nové učebny i vzduchotechniku. Rádi bychom vybudovali nové venkovní prostředí především pro atlety, aby za kvalitou nemuseli stále chodit na Sletiště. Atletika s hokejem je u nás nejvíce zastoupená.

Proč si podle vašeho názoru vybrat studium na kladenském sportovním gymnáziu?
Jako bývalému profesionálnímu sportovci se mně tohle gymnázium stále líbí pro ideální spojení vzdělání ducha se sportem. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí