Radní za ODS neodstoupil

Dnešní zasedání kladenského zastupitelstva se neslo v duchu kauzy radního Lukáše Hanese. Očekávalo se, zda dá svou funkci k dispozici a odejde z vrcholné komunální politiky. To se nestalo. 

Primátor ujistil veřejnost, že se program zastupitelstva bude zabývat nejen kauzou radního Hanese.

Lukáš Hanes ve svém projevu zmínil, že Kladno prožilo nenormální volební rok. Poukázal na to, že ho bývalé vedení nechalo sledovat. Prý jej kdosi měl odstranit. Na stole mu leží lékařská zpráva, která jeho závislost na omamných látkách vylučuje. Závěrem své řeči upozornil na nekorektní politickou atmosféru. Funkci ani zastupitelský mandát k dispozici nedal. Popřel tak své odhodlání, které údajně pronesl v médiích den předtím.

Na dotaz veřejnosti, jestli vzal omamnou látku, odpověděl vyhýbavě, včetně vysvětlení, proč nešel okamžitě po nehodě, při které mu policisté zjistili přítomnost omamných látek, odevzdat biologický vzorek. 

V diskuzi zastupitel Ullrych upozornil radního Hanese, že by měl politik jít svým chováním i způsobem života příkladem především mládeži.

Radní Hanes informoval veřejnost, že dosud nedostal vyrozumění od policie a ani nebyl předvolán ke správnímu řízení.

Zastupitel Milan Volf navrhl ukončit frašku a pokrytectví radniční koalice.

Zastupitel Radek Větrovec (ODS) prohlásil, že po radním Hanesovi bude požadovat, aby odstoupil z pozice zastupitele, i pokud mu bude prokázán přestupek. To samé požaduje po zastupiteli Volfovi, pokud mu bude prokázán přestupek za navezení sněhu na náměstí Svobody. 

Bývalý radní Vrchlavský verbálně napadl komunisty zastoupené v lavicích pro veřejnost. Vadilo mu, že radnímu Hanesovi pokládají osobní otázky. Krátce poté se zastupitel Tesárek zeptal radního Hanese, jestli rezignuje, ten mu odvětil záporně. Zastupitelé jeho postoj většinovým hlasováním podpořili. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí