Další setkání k rekonstrukci Doberské se uskuteční dnes

Doberská ulice. Téma občanů Kladna, a to nejen těch, kteří v lokalitě žijí. Krajská komunikace, uzavřená loni v červnu, stále není opravená, a to i přes to, že se tak mělo stát v prosinci 2018. Bohužel se loni objevily komplikace v podobě špatně uložených plynových přípojek a stavba se zastavila.

Vedení Kladna proto v lednu uspořádalo setkání s občany na téma Doberská, kde zazněl časový harmonogram investiční akce. Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje, která vozovku spravuje a společnost Silnice Topolany, která má rekonstrukci na starosti, veřejnosti přislíbily, že vše bude hotové nejpozději do konce letošního srpna. Objevily se však nové komplikace - musí se vyměnit zastaralé vodovodní přípojky a některé kanalizační přípojky jsou neprůchozí. 

Situace je složitá pro obyvatele i pro provozovatele tamních obchodů. Mají problémy se zásobováním, menší poptávkou a nižším prodejem. Až se vše podaří dokončit, mělo by se kromě dostupnosti, bezpečnosti a povrchu vozovky v Doberské zlepšit i parkování. Další informace včetně výstupů z první veřejné diskuze k Doberské najdete na: https://www.mestokladno.cz/k-rekonstrukci-doberske/d-1473843    

Pokud chcete znát další podrobnosti, přijďte na dnešní setkání s primátorem, bude vás informovat o dalším postupu a harmonogramu prací, a to od 17:00 hod, ČVUT - FMBI - přednáškový sál.

-red-

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí