Narozeniny dnes slaví Václav Fröhlich a David Stach. Blahopřejeme!

Je mezi nimi více než šedesátiletý rozdíl. Ovšem jedno mají společné - oba hráli hokej za Kladno a oba se do jeho historie zapsali. Narozeniny dnes slaví bývalý hokejista Václav Fröhlich a aktivní hokejista David Stach.

Václav se narodil přesně před 87 roky. Hokeji se učil v Rynholci, odkud přestoupil na začátku padesátých let do Kladna, kde se rodil slavný klub. S kladenským týmem vyhrál první titul v roce 1959, v reprezentaci získal evropský bronz. Po skončení hráčské kariéry pískal nejvyšší hokejovou soutěž. Když definitivně pověsil brusle na hřebík, jezdil závodně na jachtě a rekreačně hrál velmi dobře tenis. A bílý sport provozuje dodnes. Včera například sehrál na Slovanu zápas ve čtyřhře. 

David, který dnes přijímá gratulace k 25. narozeninám, se do dějin kladenského hokeje zapsal jako rekordman kanadského bodování WSM ligy. Vnuk slavného kladenského hráče ze šedesátých let je nyní pevnou součástí extraligové sestavy Plzně. Oběma přejeme kromě pevného zdraví a spokojeného soukromí také mnoho úspěchů na sportovním poli.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí