16letému grázlíkovi se nelíbil pohled do očí

V sobotu ve večerních hodinách přijal operátor tísňové linky strážníků oznámení o napadení v jednom z obchodních center v Kročehlavech.

Jeden muž ze tříčlenné skupiny napadl osmnáctiletého mladíka, který čekal ve vestibulu před jedním z obchodů na svou rodinu. Skupinka procházela kolem poškozeného, když jednomu z nich vypadly drobné mince. Sehnul se a peníze si posbíral, při tom se všiml, že se na něho dívá osmnáctiletý mladík. To muže rozčílilo a mladíka napadl nejdříve slovně a poté i fyzicky. Zaútočil na něj PET lahví a udeřil ho s ní do hlavy, čímž poškozenému vzniklo krvácející zranění. To si mladý muž nenechal líbit a došlo ke rvačce. Z obchodu vyběhla matka poškozeného a oba muže od sebe odtrhla.
K další potyčce došlo kousek dál u informací, kde zasáhla ochranka obchodu. Na místo byli přivoláni strážníci a ti po příjezdu zjistili, že skupinka výtržníků odešla směrem k Václavskému náměstí. Svědci napadení uvedli popis pachatele a ten byl ihned předán operačnímu kamerového systému. Díky kamerám se podařilo skupinu mladíků najít a hlídka, která dorazila na místo, muže zadržela, i když se snažil utéct. Aby mu bylo zabráněno v dalším pokusu o útěk, byla mu nasazena pouta. Po dechové zkoušce se ukázalo, že šestnáctiletý útočník byl pod vlivem alkoholu. Zadržené mladíky si převzala k dalšímu šetření přivolaná hlídka Policie České republiky. 

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí