Kladenský lupič - nešika dopaden po čtyřech letech

Kladenští kriminalisté od 15. ledna 2013 prošetřovali případ zvlášť závažného trestného činu loupeže, kterého se dopustil neznámý pachatel v jedné z kladenských prodejen pod pohrůžkou zbraně.

Do prodejny zlatnictví v ulici Osvobozených politických vězňů v Kladně vstoupil muž pod záminkou koupě zlatého prstenu. Prodavačka nabídla zákazníkovi na ukázku několik prstenů umístěných na platě. Muž začal prodávající ohrožovat krátkou střelnou zbraní a následně se zmocnil plata s prsteny, které si schoval pod bundu a z prodejny utekl. 

Protiprávním jednáním způsobil pachatel majiteli zlatnictví škodu, která byla vyčíslena na částku necelých 150 000 Kč. Odcizeno bylo celkem čtyřicet prstenů ze 14 karátového zlata. Dalším policejním šetřením byl zjištěno, že pachatel na útěku údajně větší část odcizených zlatých prstenů poztrácel v ulicích Kladna. Ty byly pravděpodobně nalezeny náhodnými občany, kteří prsteny neodevzdali, čímž se dopustili taktéž protiprávního jednání.

Po usilovném operativním šetření kladenští kriminalisté podezřelého pachatele po čtyřech letech vypátrali v Kladně. Dne 1. listopadu byl podezřelý muž (42) zadržen a umístěn do policejní cely. Po provedení výslechu se podezřelý ke svému trestnému činu doznal a byl obviněn ze zločinu loupeže, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 10 let. Následující den 2. listopadu byl z policejní cely propuštěn a je prošetřován na svobodě.

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí