Ukradl mobil malému chlapci, z lupu se dlouho netěšil

Po dvanácté hodině dne 25. července bylo na policii přijato oznámení o odcizení mobilního telefonu v Kladně v Holandské ulici. Na místo oznámení byla ihned vyslána policejní hlídka, která při prvotním šetření zjistila, že dosud neznámý muž vytrhl na ulici mobilní telefon nezletilému chlapci z ruky a poté s ním utekl směrem k obchodnímu domu v Americké ulici.

Na základě zjištěného popisu pachatele a místní znalosti prováděli policisté oddělení hlídkové služby šetření v přilehlých ulicích Kladna. Při projíždění ulicí Švýcarská, kde se nachází zastavárna, spatřili policisté tři osoby, z nichž jedna odpovídala popisu pachatele. Jakmile tento muž spatřil policejní vozidlo, okamžitě se sklonil za jedno ze zaparkovaných vozidel. Policisté okamžitě u všech tří mužů zjistili jejich totožnost. Na základě dalšího prověřování podezřelý muž policejní hlídce ukázal dobrovolně obsah svých kapes, kde byla nalezena sim karta a paměťová karta, ale bez telefonu. Dalším policejním šetřením policisté odcizený mobilní telefon vypátrali odložený pod jedním ze zde stojících vozidel, ke kterému se před jejich příchodem muž právě skláněl. Policisté poté ověřili, že sim karta i paměťová karta patří do nalezeného mobilního telefonu pod vozem, který byl zcizen nezletilému chlapci.

Policisté podezřelého šestadvacetiletého muže z Kladna zadrželi a eskortovali na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno Kročehlavy k provedení prvotních a procesních úkonů. V rámci šetření bylo zjištěno, že pachatel chtěl mobilní telefon prodat v zastavárně a  tímto získané peníze použít pro svoji potřebu. 

Kladenští kriminalisté nyní případ prošetřují a muž je za své protiprávní jednání obviněn z trestného činu loupež. 

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí