Z aut zmizely peníze i mobily

Ponechat v zaparkovaném vozidle peníze je čirý nerozum a nedávno na to v Kladně doplatili dva šoféři.

První oznámení přijali policisté Obvodního oddělení Kladno – město v pátek 19. října. Osmadvacetiletý řidič vozidla Iveco Daily zaparkoval v Kladně v ulici Váňova a na deset minut od automobilu odešel, aniž by vozidlo uzamkl. Když se vrátil, zjistil, že mu byla odcizena kasírtaška s finanční hotovostí 50 000 Kč. Skutek je prošetřován jako přečin krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Další příležitosti využil zloděj v noci ze soboty 20. na neděli 21. října. Tentokrát nezjištěným způsobem vnikl do osobního automobilu Škoda Superb, které bylo zaparkováno v Kladně v ulici Petra Bezruče. Z vozidla odcizil mobilní telefony, peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na 5 780 Kč. Tento případ je šetřen jako přečin krádeže a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Aby se podařilo pachatele zjistit a následně dopadnout, přivítali by policisté informace od případných svědků těchto událostí. Jakékoli indicie, které by vedly k odhalení totožností výše zmiňovaných zlodějů, je možné sdělit osobně na Obvodní oddělení Kladno - město, nebo vyšetřovatele případu kontaktovat telefonicky na čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

PČR

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí