Kriminalisté zadrželi začínající kladenské dealery

Tým kladenských kriminalistů služby kriminální policie a vyšetřování provedl další akci, při které byli zadrženi tři podezřelí pachatelé, z nichž dva byli obviněni a jeden je podezřelý z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Na základě operativní činnosti a získaných poznatků uskutečnili kladenští kriminalisté dne 29. ledna zákrok, při kterém byly na cestě z Prahy zadrženy dvě podezřelé osoby, které ve vozidle převážely drogu pervitin. Kriminalisté ve spolupráci s policisty obvodního oddělení Kladno v odpoledních hodinách na pozemní komunikaci mezi obcemi Buštěhrad a Kladno za pomoci služebního vozidla zastavili podezřelý vůz tovární značky VW, jehož posádku tvořili dva muži ve věku čtyřicet let z Kladna. Kriminalisté oba zadrželi a následnou prohlídkou jejich vozidla a za pomoci speciálně vycvičeného služebního psa na drogy ze skupiny kynologie Středočeského kraje nalezli mezi sedadly v batohu krystalickou látku, ukrytou v krabičce cigaret.

V návaznosti na tuto akci následující den 30. ledna kriminalisté zadrželi v Sevastopolské ulici v Kladně třetího podezřelého muže zabývajícího se trestnou činností distribuce drog. Devětatřicetiletý muž byl zadržen a při provedené domovní prohlídce byla nalezena bílá krystalická látka a marihuana. 

Vzhledem k tomu, že ani jeden z pachatelů nebyl v minulosti trestán a ani prošetřován v případě distribuce nebo výroba drog, jsou všichni tři v současné době nadále prošetřováni na svobodě.

-PČR-

Ilustrační foto: archiv

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí