Je Kladno v rámci Česka něčím výjimečné?

Narodili jste se v Kladně nebo v něm nějakou dobu žijete a možná vám zevšednělo či nepůsobí ničím výjimečně. Když se na něj podívají přespolní může je například napadnout, že se největší středočeské město může chlubit množstvím sportovišť, lesů i bohaté historie, která tu zanechala své výjimečné stopy. Jestli je Kladno něčím výjimečné jsme chtěli vědět od našich respondentů. 

       

  slansky

Jaroslav Slánský, herec

ANO

Rozhodně je. Jak jsem měl možnost Kladno poznat, je velmi specifické. Už jen tím, že nemá jako jediné krajské město řeku, krajský úřad na svém území a jednoznačné živé centrum města.


 misa

Jiří Klesnil, radní

ANO

Už třeba svou nabídkou sportovního vyžití a péčí města o sport jako takový. 


 klesnilradnihlavicka

Michaela Šťastná, trenérka

ANO

První co mne napadlo, je počet „benzinek“. Neznám přesná čísla u ostatních měst, ale neuvědomuji si jiné město, kde bych jich během projíždění viděla tolik. Dále bych zvolila rozdělovské věžáky. Svou historií i vzhledem jsou unikátní.  


 hron2

Ludomír Landa, ředitel

ANO

Kladno je výjimečně silné tím, jak se dokázalo vypořádat s ukončením dříve dominantních činností hutí a dolů a nahradit je jinými formami výroby. Nyní je ještě třeba začlenit opuštěné oblasti brownfieldu do charakteru města.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí