Letošním tenisovým turnajem Edy´s Cupem prošel po boku parťáka nevídaně suverénně. Pohár pro vítěze zvedl poprvé v životě. Tomáš Plekanec (37), hokejista brněnské Komety a kladenský hokejový odchovanec, udělal radost nejen sobě, ale také své partnerce, bývalé světové tenisové pětce a finalistce French Open, Lucii Šafářové.

Čím je pro vás Edy´s Cup?
Setkáním kamarádů a osobností. Poprvé jsem se turnaje zúčastnil někdy v době, kdy mi bylo šestnáct. Pro mě to tehdy byla jedinečná možnost setkat se s aktivními hokejisty kladenského áčka, i s již nehrajícími legendami kladenského hokeje. Vedle nich se turnaje účastňují také osobnosti mimo hokejový svět. Takže to byla a pořád je kladenská sportovně společenská událost. Těší mě, že mohu být součástí turnaje.

Považujete se nyní za jeho veterána?
(usmívá se) Pomalu se čtyřicítkou na krku se o tom dá takto mluvit. Už to není jako v těch šestnácti.

Část roku trávíte v Brně. Zúčastnil jste se tam podobně tradičního klání místních osobností?
O žádném takovém turnaji zatím nevím. Jsem v Brně až příliš krátce.

Oproti vašim minulým herním projevům na turnaji jste se očividně velmi zlepšil. Téměř jste nekazil. Je na vašem stylu znát vliv vaší partnerky Lucie Šafářové?
Když spolu hrajeme, tak to vnímám spíše jako součást přípravy na hokej, než aby mě Lucka něco záměrně šla vylepšovat (směje se). Ani si nemyslím, že bych hrál nějak extra dobře. Třeba na forhendu bych měl ještě hodně pracovat… Ale v tenisovém projevu bych měl podle mne zlepšit samozřejmě všechno.

Příprava na hokejovou sezonu je v plném proudu. Ovšem na mnoha místech je ovlivněná hrozbou nákazy koronavirem. Připravujete se na sezonu v Kometě kvůli covidu-19 individuálně?
Prvního týmu se tenhle problém dosud nedotkl. Trénujeme normálně všichni společně.

Jan Murárik