Morava má výpadky hromadné dopravy, Kladnu díky Arrivě nic podobného nehrozí

Média v těchto dnech informují o krizi v hromadné dopravě na severu Moravy. Cestující mnohdy čekají neúměrně dlouho na autobusové spoje a občas se jich nedočkají vůbec. Podle našich informací taková situace na Kladně díky největšímu autobusovému dopravci v kraji nehrozí.

 

„Počty řidičů jsou u nás dostatečné, abychom zajišťovali dopravu objednanou jak městem Kladnem, tak Středočeským krajem. Informace, která dorazila z Moravy je zajímavá, protože dlouho platilo, že pokud v Čechách chyběli řidiči, tak Morava vypomohla,“ říká Ludomír Landa, ředitel společnosti ČSAD MHD Kladno Arriva. 
Společnost v minulých dnech uspěla v tendru na dopravce vyhlášeném krajským úřadem. Zaměstnanci a zvláště šoféři autobusů tak mají minimálně na příštích deset let jisté výdělky!
Co se vozového parku týče, Arriva se ještě v letošním roce chystá na příjezd dvaceti nových autobusů do Kladna. Šest z nich dorazí už v září. Dále je k realizaci připravený projekt na nákup šestnácti elektrobusů. Pro ně se v současnosti v Dubské ulici staví technologie k nabíjecím stanicím. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí