Městské divadlo Kladno přichystalo na sobotu Návštěvu staré dámy

Poslední premiérou 107. profesionální divadelní sezony Městského divadla Kladno je Návštěva staré dámy.

Do zkrachovalého Güllenu, kdysi prosperujícího městečka, přijíždí výstřední miliardářka a obyvatelé se již nemohou dočkat, až se jejich město opět postaví na nohy. Vždyť všude, kam miliardářka zavítá, staví jesle, nemocnice, útulky a pomáhá štědrými finančními dary. Tak proč by to nyní mělo být jinak. Jenže miliardářka má své zájmy, své plány a své představy o tom, co je to spravedlnost. Jeden z Dürrenmattových nejslavnějších příběhů vypráví příběh jedné velké křivdy, příběh o lidské slabosti, alibismu a sebestřednosti.
Groteskní komedii režíruje Jiří Š. Hájek. Titulní roli ztvární Zuzana Mixová, jejím mužským protějškem je Miroslav Večerka. Premiérové představení se uskuteční 4. června v hlavním sále divadla. Nejbližší reprízy jsou na programu 6. a 16. června.
Hrají: Zuzana Mixová, Miroslav Večerka, Jan Krafka, Jaroslav Slánský, Michael Vykus, Tomáš V. Hron, Anna Polcrová, Hana Doulová, Jakub Hubert, Ondřej Novák, Michal Kuboušek, Kryštof Dvořáček, Jiří Perůtka, David Bosh, Zuzana Fricová, Fedor Šamulka, Milan Pešička, Milan Soukup.
Více informací o inscenaci naleznete na adrese www.divadlokladno.cz.   

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí