Divadlo Lampion již potřetí pořádá Mezinárodní festival Amplion

Diváci se v termínu od 26. do 28. 8. opět mohou těšit na Kladno plné divadel pro děti. Na své si ale přijdou i dospělí diváci. Připraveny jsou hned dvě divadelní scény, na kterých se ve třech dnech vystřídá několik souborů.

Mezi divadla, která na festival přijala pozvání, patří například Divadlo Polárka z Brna, Bratislavské bábkové divadlo, Bábkové divadlo Žilina a mnoho dalších. Návštěvníci festivalu nepřijdou o velkolepé zahájení na kladenském Náměstí starosty Pavla, které se uskuteční v podvečer v pátek 26. 8. a postará se o něj soubor Amanitas. Na náměstí také diváci naleznou jednu ze dvou hlavních scén, umístěna bude v jedinečném stanu Okodome, který se v noci rozzáří barvami. 
Nejen divadelní představení jsou připravena na poslední srpnový víkend, na programu jsou i koncerty, workshopy nebo výtvarné dílny, které zabaví děti i dospělé. Patronkou letošního ročníku je herečka a spisovatelka Vlastina Svátková.
Umělecká šéfka Divadla Lampion Lucie Radimerská dodává: „Je nám velkou ctí, že za podpory města Kladna můžeme již tradičně zakončit prázdniny přehlídkou toho nejlepšího z českých a slovenských loutkových divadel. Na festivalu AMPLION otevře Divadlo Lampion svou náruč všem malým i velkým divákům.“

-red-

p


Počasí Kladno

Předpověď počasí