Kontrolní orgán Středočeského kraje dal Kladnu za pravdu! Město postupuje v rámci MHD správně

Zpráva Kontrolního výboru Středočeského kraje z těchto dnů hovoří jasně ve prospěch přístupu Kladna ve věci autobusové hromadné dopravy.

„Kontrolní výbor kraje samotného potvrdil, na co dlouhou dobu na základě odborné právní analýzy upozorňujeme. A to jednoduše na fakt, že Standardy dopravní obslužnosti jsou nastaveny špatně,“ prohlásil primátor Statutárního města Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno). „Kladno v této věci bude nadále postupovat tak, jak dosud postupovalo - věcně, pragmaticky a bude se držet zákonů. Dali jsme podnět krajskému kontrolnímu výboru a ten téměř jednomyslně přijal usnesení, které nám v této problematice dává za pravdu. Musím ocenit objektivní přístup členů kontrolního výboru, kteří se bez ohledu na stranickou příslušnost nebojí jednat ku prospěchu obyvatel celého Středočeského kraje, nikoliv pouze ku prospěchu jeho nejhoršího vedení v historii.“ 
Kladenský primátor už dříve vyzval ostatní středočeské starosty, aby nepodlehli nátlaku, na standardy nepřistupovali a nabídl jim k dispozici právní a finanční analýzu. „Nyní bych chtěl upozornit své kolegy, kteří smlouvy k SDO s krajem podepsali bez usnesení zastupitelstva, že tím porušují zákon a měli by sjednat rychlou nápravu,“ doplnl Milan Volf.
Středočeský kraj kvůli nepřistoupení Kladna k problematickému systému SDO od 1. září omezil a jenostranně a protiprávně zrušil některé spoje na Kladensku. A to bez ohledu na potřeby okolních obcí, cestujících a své zákonné povinnosti. „Aby pan krajský náměstek a radní pro dopravu Petr Borecký (STAN) dosáhl svého, používá nátlakovou metodu a ruší autobusy. Na tuto hru my nepřistoupíme. Pokud linky nevrátí do původního stavu a nezačne solidní komunikace o tom, jak skutečně zlepšit a zpřístupnit dopravu občanům, tak si s ním vedení města Kladna za stůl nesedne. Zastrašovat a vydírat se v žádném případě nenecháme,“ ubezpečuje. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí