Revizorka v Kladně zvládla „černé“ pasažéry a vysloužila si veřejnou pochvalu

Na autobusové lince z Hnidous do centra Kladna došlo v minulých dnech k incidentu mezi revizorkou společnosti ČSAD MHD Kladno Arriva a rodinou nepřizpůsobivých občanů.

Ti odmítli ukázat platné jízdenky i nahlásit svá bydliště. Revizorka požádala řidiče, aby autobus zastavil, neotevíral dveře a zavolala městskou policii. Strážníci nacionále „černých“ pasažérů zjistili a zároveň zaznamenali jejich verbální útoky na revizorku. Na ústředí dopravce poté od jednoho ze spolucestujících dorazilo písemné doporučení revizorku odměnit:
Ve stanici Havlíčkovo náměstí nastoupilo zadními dveřmi několik ci…ek s dětmi a jeden ci..n. V autobusu byla přítomná paní revizorka. C….i neměli (pochopitelně) jízdenky a na služební úkon reagovali hrubě, arogantně a vyzývavě. Paní revizorka zachovala obdivuhodný klid a dále jednala naprosto bezchybně. Nakonec musela přivolat policii. Autobus zůstal stát uzavřený ve stanici. Já s několika spolucestujícími jsme opustili autobus, když za námi zastavil následný spoj. V této chvíli přijela policie. Přimlouvám se za to, aby vedoucí pracovníci MHD paní revizorce udělili pochvalu (nejlépe finanční). Její pracovní výkon si to skutečně zaslouží.
S pozdravem J. L.       
„Postup revizorky vůči pasažérům bez platné jízdenky byl naprosto správný. My se připojujeme k pochvale,“ doplnil Michal Strieborný, ředitel Městské policie Kladno.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí