
Restaurace Sleťák ve Sporthotelu Sletiště tento víkend nabízí zvlášť vychytané dobroty.
Tentokrát se kuchaři nedrží tradiční svatomartinské klasiky jako ostatní pohostinství, ale nabízí vychytané svatomartinské menu založené na kachničce. Za redakci doporučujeme vedle předkrmu a polévky například konfitované kachní stehno s variacemi knedlíků a zelí. Poté jako sladkost speciální tiramisu (úvodní foto) podle receptu vyhlášeného znalce dezertů Františka Melky.
Recept na tiramisu
Připravíme si mascarpone, cukrářské piškoty, moučkový cukr, čtyři bílky, smetanu ke šlehání, baileys, rum, holandské kakao a kávu. Do kávového espressa kápneme rum. V míse smícháme mascarpone, vyšlehané bílky, vyšlehanou smetanu, nasypeme pět lžic cukru a hmotu zalijeme panákem baileys. Piškoty namočíme do kávy a hned je vyskládáme na dno formy. Na ně rozetřeme smíchanou hmotu z maskarpone, opět vyskládáme vrstvu z piškotů a znovu hmotu z mascarpone. Navrch vše posypeme holandským kakaem. Připravené tiramisu necháme zakryté dvanáct hodin odležet v lednici.
-red-
- Účast na vítání občánků je nově nutné předem přihlásit< Předchozí
- Vodárenskou ulici oživily květinyDalší >