Kladenské divadlo ladí Stalinův poslední western

Poslední dubnovou sobotu (29. 4.) uvede Městské divadlo Kladno (MDK) pátou premiéru divadelní sezony Stalinův poslední western.

Pojednává o jednom z temných okamžiků světových dějin. Je 5. března 1953 a právě umírá Josif Vissarionovič Stalin. Velký fanoušek amerických westernů a nejnebezpečnější muž planety za sebou zanechává pokřivený a vražedný svět. Ten se s jeho smrtí propadá do naprostého chaosu.
Kdo bude teď vládnout? Stalinův poslední western je krutá groteska plná toho nejčernějšího humoru, jejíž autor našel způsob, jak se zlu doby a jejích postav vysmát.
Hru režíruje a přímo pro Městské divadlo Kladno napsal Miroslav Hanuš. Při tvorbě vycházel ze skutečných historických událostí a postav. „V životě lidí, stejně jako v životě divadla jsou okamžiky, kdy bychom se měli vyjádřit k některým velmi důležitým věcem kolem nás. To ovšem neznamená, že by to nemělo být formou humornou, v tomto případě až ukrutně groteskní. Protože jak známo smích, stejně jako pláč očišťuje.” vysvětluje autor volbu tématu.
Více informací o inscenaci naleznete na webu: www.divadlokladno.cz

-red-
Foto: MDK


Počasí Kladno

Předpověď počasí