Jiří Chvojka k nové sezoně na koupališti

Sportovní areály města Kladna (SAMK) včera zahájily sezonu na Letním koupališti. Už před polednem využili pohostinnosti areálu u Sletiště první návštěvníci. K otevření koupaliště poskytl rozhovor jednatel SAMK Jiří Chvojka.

Co je na koupališti nového?
Nového zatím nic, začali jsme tam, kde jsme loni sezonu končili. Jsme rádi, že nám letos počasí přeje a sezona mohla být zahájena k prvnímu červnu. Mnozí si jistě vzpomenou, že se kvůli počasí otevření koupaliště oddalovalo. Děkuji všem, kteří se na zahájení provozu podíleli včetně vedoucího bazénů pana Štěpána. Vše díky nim běží bez potíží.

Při naší včerejší návštěvě nebyl ještě otevřený druhý občerstvovací stánek u golfu a neviděli jsme stůl na Teqball…
Druhý stánek otevřeme s větší návštěvností, zatím je v provozu Bistro u velkého bazénu, a stůl na Teqball brzy přesuneme z travnaté plochy na hřiště malého fotbalu za trampolínami. V takzvané kleci najde jistě lepší uplatnění, než mezi lidmi na trávníku.

Lidé se zajímají, zdali vrátíte na koupaliětě hřiště na beach volejbal…
Poptávka po něm je vysoká, ale nelze ho provozovat na koupališti, kde vám neukáznění hráči rovnou z kurtu skáčou do bazénu, aniž by se předtím důkladně od písku osprchovali. Město pro milovníky beach volejbalu nyní buduje nový kurt ve volejbalovém areálu Vavřince v Rozdělově.

Návštěvníci koupaliště kvitovali, že SAMK zdražili vstupné pouze kosmeticky.
Přestože jsou ceny za energie vysoké, snažili jsme se, aby nezbytné navýšení vstupného příliš nebolelo zvláště rodiny s dětmi.

Jan Murárik
Foto: Kg

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí