Petr Malásek si od pátku slibuje skvělý zážitek s kladenským publikem

Zámeckou zahradou kladenského zámku se zítra večer (19.00 hod.) rozezní podmanivý zpěv Lucie Bílé doprovázený kapelou klavíristy Petra Maláska. Právě s tímto hudebníkem jsme si o pátečním koncertu povídali.

Co se vám vybaví, když se řekne Kladno?
(směje se). Jarda Jágr… Pak město u Prahy plné skvělých muzikantů i kamarádů, kteří z Kladna dojížděli do Prahy na konzervatoř. Rádi do Kladna jako kapela nejen s Luckou jezdíme, protože je tam úžasné publikum.

Spočítáte na první dobrou, kolikrát jste do Kladna zavítal?
To ne. Těch příležitostí k vystoupení bylo tolik, že už je z hlavy nespočítám. Vystupovat na Kladně je pro mě, jako kdybych hrál doma.

Utkvěl vám některý z kladenských koncertů v paměti?
Určitě to jsou koncerty s Hanou Hegerovou v kladenském divadle. Pak mi utkvěla v paměti práce pro kladenské divadlo v době, kdy jsem ještě studoval na konzervatoři. Získal jsem díky tomu svoji první zkušenost s hereckým souborem a divadlem vůbec.  A z Kladna pochází také můj velký kamarád Martin Náprstek. Trombonista, který pořád někde na Kladně hraje po big bandech (usmívá se).

Jaké je kladenské publikum?
Vřelé! Dokonce v mých očích vřelejší než publikum v Praze. Pro většinu kladenského publika je koncert na Kladně událost a více si ji podle mne váží.

Na jaké penzum muziky se mohou kladenští diváci zítra těšit?
Především na přídavky a Lucčinu energii. Lucka bude téměř na domácí půdě a určitě tomu dá patřičnou atmosféru. Já si od zítřejšího vystoupení slibuji skvělý zážitek.

Jan Murárik
Foto: Klára Bartheldi

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí