Hlasujte o nejkrásnější kladenskou fotografii roku 2023 

Vrcholí pátý ročník otevřené fotografické soutěže Kladenský krasohled, kterou pořádá Statutární město Kladno. Z dvaceti finalistů můžete do 18. prosince včetně vybírat vítěze Ceny veřejnosti.

Hlasovat mohou zájemci na webových stránkách města Kladna, přičemž je hlasování omezeno na IP adresu. Hlasuje se do půlnoci 18. prosince také na Facebooku a Instagramu města @mestokladnocz. Zároveň naleznete hlasovací lístek i v prosincovém čísle radničního měsíčníku Kladno. Ten můžete přinést vyplněný do Městského informačního centra v ul. T. G. Masaryka, do infocentra magistrátu na nám. Starosty Pavla 44, na úřadovny ve Švermově a Dubí či na pracoviště magistrátu CzechPoint v NC OAZA Kladno v Arménské ulici nebo v bývalém hotelu Merkur na nám. Svobody.  
„Pátý ročník fotografické soutěže města Kladna byl bohatý. Jsme rádi, že více a více autorů sleduje téma, které je pro ten ročník vyhlášené. Pro rok 2023 bylo téma ‚Kladno a lidé‘. I při vybírání oceněných jsme k tomu přihlíželi, protože jsme chtěli vidět příběh města skrze jeho lidi. V mnohých případech se to fotografům opravdu povedlo. I příští ročník, který bude již šestým v pořadí chceme ještě více zacílit, aby si autoři museli pro tu fotku někam zajít, trochu si s ní pohrát, přemýšlet o ní,“ uvedla předsedkyně poroty Kladenského krasohledu Ivona Kasalická.
Ceny poroty v obou věkových kategoriích se od ročníku 2022 nazývají Cenami Josefa Seiferta, který byl jako fotograf města dlouholetým očitým svědkem dění v Kladně. Vítěze Cen Josefa Seiferta i Ceny veřejnosti roku 2023 město ohlásí v lednovém čísle měsíčníku Kladno.
Příjem fotografií pro šestý ročník soutěže s tématem Kladno a umění, Kladenský krasohled 2024, se již rozběhl v polovině listopadu. „Jako téma ročníku 2024 vyhlašujeme ‚Kladno a umění‘. Jde o široké téma. Může zobrazovat divadlo, kino, máme ve městě koncerty, několik pěveckých sborů, umělecké školy, sochy ve veřejném prostoru, působí tu galerie umění, třeba v Kladenském zámku. Uměním může být i obraz či jiná výzdoba v kostele, nebo zajímavě umělecky pojatý interiér budov a tak dále. Těšíme se, co autoři vymyslí,“ podotkla Ivona Kasalická.
Soutěžící mohou posílat nejméně jednu, nejvýše však dvě, fotografie měsíčně v elektronické podobě na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Do předmětu e-mailu uveďte KLADENSKÝ KRASOHLED, do těla e-mailu pak vždy jméno a příjmení, věk, kontaktní adresu, telefon a e-mail a krátký název fotografie. Podmínkou je, že to musí být původní autorské snímky zaslané autorem, tedy tvůrce snímku/autor je také tím, kdo fotografie do soutěže přihlašuje. Doporučená velikost soutěžního snímku je min. 3 MB, rozlišení snímku je minimálně 300 dpi. Na samotné fotografii nesmí být uvedeno datum pořízení a další údaje, jako jsou například typ fotoaparátu, jméno autora apod. Autor také zodpovídá za GDPR spojené s jeho snímkem.
V 5. ročníku jsou opět zřízeny dvě soutěžní věkové kategorie – „Do 16 let včetně“ a „Od 17 let výše“. Snímky do soutěže bude město přijímat až do 15. září 2024.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí