Pěší zóna hlásí hotovou druhou etapu revitalizace

Kladenská hlavní třída T. G. Masaryka má za sebou druhou etapu revitalizace. Proměna prostoru je tak hotová od náměstí Svobody po optiku proti Siréně.

Druhá etapa vznikala od Sokola po úroveň ulice Stará na ulicí Ivana Olbrachta. Úsek měří 482 metry, revitalizovalo se přes šest tisíc metrů čtverečních plochy, do které byly uloženy žulové dlažební kostky. Na metr čtvereční se jich vešlo sto. Dále se vyměnilo či nově vzniklo osmnáct lamp veřejného osvětlení, usadilo se pětatřicet laviček, dvacet odpadkových košů a zahradníci zasadili čtyřiadvacet stromů. Osázelo se atrium přilehlé školy, osadil se trvalkový záhon a prostor osvětlují zemní svítidla. Fontána Jana Nepomuckého dostala novou technologii, magistrát nechal natáhnout novou optickou síť a zabudoval nad třídou bezpečností kamery. O dění ve městě i na úřadech informují tři elektronické tabule.

Třetí etapa revitalizace začne s příchodem jara. V plánu je dodělat prostor u Sirény a pěší zónu protáhnout k poště, kde Poštovní náměstí dostane novou podobu.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí