O rozpočtu města se bude hlasovat na jaře. Vrací se poplatek za odpad, jízdné v MHD zůstává stejné

Důležitým bodem včerejšího zasedání kladenského zastupitelstva bylo takzvané rozpočtové provizorium. Díky němu může vedení města velmi přesně určit předpokládané příjmy a výdaje.

O finální podobě rozpočtu města na rok 2024 budou zastupitelé hlasovat na jaře. „Rozpočtové provizorium je skvělým nástrojem pro města. A ta, která ho nevyužívají, naopak trošku věští z křišťálové koule. To my činit nechceme, hodláme mít rozpočet nastavený přesně, a to se nám každoročně na jednotky procent daří,“ vysvětlil kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).
Zatupitelé rozhodli, že se pro příští rok vrátí poplatky za svoz odpadu ve výši 960 korun. „Odpustili jsme ho pro letošní rok, abychom pomohli lidem v době ekonomické a energetické krize. Nyní po přijetí konsolidačního balíčku očekáváme propad příjmů do rozpočtu města okolo 250 milionů korun a nezbývá nám, než poplatek za odpad navrátit. Nicméně svoz komunálního odpadu nadále město bude dotovat, jinak by lidé platili zhruba o tři sta korun více,“ uvedl primátor. Další městské poplatky se zvyšovat nebudou a nezdraží ani jízdné kladenské MHD.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí