Souhra strážníků s psovodem zajistila na Kladně pořádek

Druhý rok se kladenští strážníci pod vedením Tomáše Pelešky (na snímku s dvěma strážníky), dlouholetého policisty, zápasníka MMA a v současné době instruktora i trenéra, zdokonalují v řešení různých krizových situací. Mezi ně patří rovněž společné zákroky s psovodem.

Dovednosti, které se během výcviku strážníci naučili, využili naposled v ulici Míru. Skupina osob tam popíjela alkoholické nápoje na veřejnosti a následné znečišťovala veřejné prostranství. Jednomu z mužů se nelíbilo, že strážníci na místo přijeli a chtěli zajistit pořádek. Začal být agresivní, strážníkům vulgárně nadával a plival kolem sebe. Na výzvu hlídky, aby zanechal svého protiprávního jednání a prokázal svou totožnost, nereagoval a ještě přitvrdil. Na pomoc mu přispěchal jeho kamarád, který se pokusil jednoho člena hlídky chytit za oděv. Strážník za využití donucovacích prostředků muže svedl na zem a nasadil mu pouta.
Chvíle, kdy strážník zasahoval proti muži rušícímu jednání, chtěl agresor využít a z místa odejít. Na výzvu, aby zůstal na místě nereagoval. Proto psovod použil jako donucovací prostředek služebního psa, který ho zastavil. I jemu byla nasazena pouta a strážníky byl převezen k dalšímu šetření na obvodní oddělení Policie České republiky.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí