Rozpočet Kladna na rok 2024 zastupitelé schválili

Zastupitelstvo města Kladna schválilo rozpočet pro rok 2024, který počítá s příjmy a výdaji ve výši necelých 2,5 miliardy korun. Na investice je vyčleněno 431 milionů, 160 milionů půjde na opravy, rekonstrukce či výstavbu chodníků, silnic a parkovišť.

Město bude například přestavovat budovu Stodoly v zámecké zahradě na multifunkční kulturní zařízení, dojde k výstavbě nové venkovní scény kladenského divadla, pokračuje rekonstrukce pěší zóny, novou podobu získá náměstí Svobody, jehož rekonstrukce bude financována z velké části z evropské a národní dotace.Zastupitelé zároveň odhlasovali záměr odprodeje části městského bytového fondu v ulici Vojtěcha Lanny. Celkem 162 bytů bude nabídnuto stávajícím nájemníkům. „Nyní jsme odhlasovali pouze záměr, přesné parametry a podmínky vypracujeme a seznámíme s nimi nájemníky. Chceme lidem nabídnout ke koupi byty za příznivých podmínek, město zase získá příjem do rozpočtu, který utrpěl kvůli dopadům vládního konsolidačního balíčku. Jde o možnost pro stávající nájemníky a nepřichází v úvahu, aby přišli o bydlení, pokud se rozhodnou nabídky nevyužít,“ vysvětlil primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). 
Zastupitelstvo podpořilo i záměr vedení města k odkoupení domu U České koruny, kde město provozuje informační centrum, a to za odhadní cenu 19 milionů korun. „Jedná se patrně o historicky nejcennější budovu na pěší zóně. Zároveň v ní provozujeme nejnavštěvovanější informační centrum, které ještě rozšíříme,“ uvedl Milan Volf.-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí