V kině Hutník otevřeli druhý sál!

Modernější kinosál než je od včerejška v Hutníku najdete nejblíže jen v Praze. Jeho provozovatelé, bratři Volfové, opět posunuli promítání filmů na Kladně do české špičky.

Má bezbariérový přístup, usedne v něm na šedesát diváků a disponuje lepším zvukem než sousední velký sál. „V kině působíme přes dvacet roků a jde nám o diváka. Jsme přesvědčeni o tom, že Kladno druhý sál potřebuje. V mnoha aspektech je modernější než velký sál. Vytápěním, klimatizací, ozvučením. Při sledování filmů máte pocit, jako kdybyste seděli ve velkém kině,“ říká Vojtěch Volf (na úvodním snímku vpravo).
„V době, kdy jsme se rozhodli druhý sál vybudovat, byl v česku přetlak premiér. Řešili jsme často, kterou z nich dát na hlavní promítací čas, a kterou upozadit,“ doplnil Pavel Volf.
Výzdobu před vstupem do sálu číslo 2 dostal na starost kladenský výtvarník, grafik a extraligový volejbalista Tomáš Hýský: „Jsem velký milovník filmů. Pro mě byla čest, když jsem dostal šanci výtvarně zaplnit volný prostor kolem vchodu filmovými motivy.“
V současné době si ve druhém sálu přijdou na své děti s rodiči. Zítra dětské filmy vystřídá lákadlo pro dospělé číslo jedna – TOP GUN: Maverick (začátek 17.20 hod., vstupné – 100 Kč).

Jan Murárik

hutnikhysy
Za výzdobou v různých žánrech stojí Tomáš Hýský

hutniksedacky
Kromě dalších předností uvítají diváci v druhém sále příjemně nastavenou klimatizaci

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí