
Po delším čase se dnes (11.00 hod.) opět otevírá restaurace Lidická gelerie. Křest zahájení provozu se uskuteční při Gulášobraní.
Na stránkách obce Lidice se uvádí: Nově upravené prostory restaurace, profi zázemí kuchyně a hlavně – skvělé jídlo, za kterým se sem budete s velkou chutí znovu vracet. Šéfkuchař Ondřej Janeček, který se rozhodl vdechnout restauraci nový život, není v gastro oblasti nováčkem. Zkušenosti nabýval u Martina Kortuse, absolventa Francouzského kulinářského institutu v New Yorku a pozdějšího šéfkuchaře pražského Laboratoria. Stal se šéfkuchařovou pravou rukou a pomáhal vést i profesionální kurzy vaření. Ondřejovou vášní je především asijská kuchyně, za kterou dokonce vyrazil na pracovní pobyt přímo do jihovýchodní Asie. Své schopnosti zúročil coby osobní kuchař pro privátní klientelu, jako majitel restaurace na Praze 6, v Národní bance vín i na farmářských Trzích na Kulaťáku.
Gulášobraní pod dohledem šéfkuchaře nabídne několik druhů tohoto populárního pokrmu z kotlíku, zabijačkové produkty a sladkou tečku.
Jan Murárik
Foto: obec Lidice
- Kino Hutník promítá herecký koncert Nicol Kidmanové< Předchozí
- Premiéry v kině Hutník: Česká komedie a slovenské dramaDalší >