
Restaurace Sleťák pokračuje ve svých tematických menu. Tentokrát kuchaři zavítali do Mexika.
Chuťově velmi bohaté menu začíná chipsy s třemi druhy omáček. „Zvolili jsme k nim čedarovou, pikantní a salsu z avokáda. Ta je s citronovou šťávou, solí, pepřem, česnekem, chilli papričkami a rajčaty. Poté následuje samozřejmě pikantní mexická polévka z fazolí, se zakysanou smetanou a casem nachos,“ ladí chuťové buňky šéfkuchař Aleš Náprstek.
Jako hlavní chod mají hosté na výběr ze čtyř jídel založených na třech druzích masa a zelenině:
Fajita (kuřecí / hovězí maso) s cibulí a paprikou, balená v pšeničné tortille, podáváná s česnekovým dipem, salátem coleslaw a grilovanou kukuřicicí.
Quesadilla s krůtím masem, sýrem chedar a zeleninou, podáváno s guacamole a smaženými hranolky.
Vepřová kotleta s kostí na fazolové kaši s masovou šťávou a dipem Mexičana.
Hovězí steak (eye round) na zelenině s pečenou bramborou v alobalu a česnekovým dipem.
Vrcholnou tečkou, zvláště pro dámy, je smažený banán "Flautas" balený v pšeničné tortille s karamelovou omáčkou a kapkou amaretta plus čerstvý pomeranč. „Ten je vskutku jedinečný a zvažujeme, že ho umístíme na stálý jídelní lístek,“ usmívá se sladce manažerka restaurace Veronika Galušková.
Mexické dny začínají dnes odpoledne a končí v neděli večer, nebo v neděli během dne vyprodáním surovin.
Jan Murárik
Grilovanou kukuřici, jako součást hlavního menu, si můžete vychutnat na zahrádce Sleťáku
Jedinečný banán jako mexický dezert
Manažerka Veronika Galušková doporučuje banán v tortille
Masové nudličky v tortille s dipem a kukuřicí
Výtečné chipsy s třemi omáčkami
- Navštivte v neděli v Buštěhradu Letnicový jarmark< Předchozí
- Muzejní noc otevře muzeum i skanzenDalší >