Tragická nehoda ovlivnila život malého Petra. Pomozte mu sportem!

Na podzim 2015 se během jedné vteřiny Péťovi i celé jeho rodině ze Smečna život obrátil vzhůru nohama.Když se vraceli z dovolené u moře, došlo k tragické autonehodě, při níž Péťa přišel o tatínka a on i jeho maminka utrpěli velmi vážná zranění.

Co přesně se stalo, si nikdo nepamatuje. Automobil se během havárie obrátil na střechu a záchranáři Péťu nalezli v sedačce na zadním sedadle hlavou dolů a bez známek života. Po oživení byl letecky transportován do nemocnice Motol, kde mu lékaři odhalili významný otok mozku, závažná poranění míchy a vnitřní zranění, především plic a břicha. 

Následky Péťova zranění vyžadují trvalou péči maminky a velkou míru zdravotnické péče, která ale není hrazena zdravotními pojišťovnami. Péťova rodina, Konto Bariéry a Smečno se proto obrací s prosbou o finanční pomoc na všechny lidi dobré vůle. Přispět můžete na charitativních Smečenských sportovních hrách již v sobotu 25. června.

Od 14 hodin se na místním fotbalovém hřišti zahájí hry zažehnutím pochodně z rukou Štěpánky Hilgertové a Denisy Rosolové. U jednotlivých disciplín budou připraveni rozhodčí, kteří zapíší výsledky do „Karty sportovce“. Body pak budou sečteny, vyhodnoceny a po skončení sportovního klání se vyhlásí vítězové. Medaile a diplomy již čekají.

Na hřišti si po celou dobu konání her můžete vyzkoušet střelbu v Buffalo Bill střelnici a veselý Bubble fotbal. Díky pomoci Konta Bariéry bude možné zakoupit klaunský nos v rámci projektu „Pomáhej s úsměvem“ a zúčastnit se benefičního běhu v rámci projektu „Run and Help“, v tomto případě pod názvem „Smečno běží pro Péťu“. Nikdo nezávodí, časy se neměří, vítězové jsou všichni. Během pro Péťu se jeho organizátoři pokusí vybrat na jeho účet u Konta Bariéry potřebné korunky. Jak se můžete zapojit? Jednoduše - stačí, abyste se rozhodli, jakou částku věnujete za každé svoje uběhnuté kolečko na běžeckém oválu (375 m) a pak se už jen postavili na start a vyběhli. Každý běžec poté získá památeční špendlík s logem akce.

Benefici přijedou osobně podpořit zástupci kladenských Rytířů, kteří do dražby přivezou podepsaný dres kladenského áčka, včetně podpisu Jaromíra Jágra. Oslovený paralympionik Jiří Ježek osobně přijet nemůže, do dražby však na dobrou věc věnuje svůj dres. Celý výtěžek bude věnován Péťovi, jehož příběh najdete na http://www.kontobariery.cz/Komu-pomahame/Komu-muzete-pomoci/Peta-K.aspx 

- red -

sportovnihry

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí