Husovské slavnosti hostí hrad Krakovec

Středočeský kraj ve spolupráci s obcí Krakovec pořádá i letos na hradě Krakovec a v jeho okolí na Rakovnicku tradiční Slavnosti mistra Jana Husa. Program slavností začne v pondělí 4. července v 19.30 hodin Pod Políčkem vzpomínkou na mistra Jana Husa a následně zapálením symbolické hranice.

Poté vystoupí Alexander Shonert s programem Tančící housle a od 20 hodin program prvního dne slavností zakončí členové divadelního spolku Vojan z Libice nad Cidlinou, kteří uvedou představení s názvem Mistr Jan aneb Naše kaše.

V úterý 5. července bude akce pod hradem pokračovat od 10 do 13 hodin pásmem scének, her a zábavy určeným dětem. Od 6.30 hodin se mohou zájemci vydat s Klubem českých turistů na pochod nazvaný Putování za Janem Husem. Start pochodu je až do 10 hodin od sokolovny v Rakovníku, cílem je hrad Krakovec. Ve večerních hodinách nebude chybět taneční zábava.

Oslavy vyvrcholí ve středu 6. července, kdy návštěvníky pobaví magickými čísly kouzelník Ray Salman alias pan Kravata. Od 10.15 hodin se uskuteční přednáška a názvem Mistr Jan Hus a jeho život. V odpoledním bloku se uskuteční koncerty JT Bandu, Iva Jahelky a Josefa Laufera. 

Vstup na akci je zdarma, Středočeský kraj organizuje také mimořádnou bezplatnou dopravu z Rakovníka na Krakovec a zpět. Autobusy budou jezdit 5. a 6. července z autobusového nádraží v Rakovníku ze stanoviště č. 10. Jízdní řád a další podrobnosti jsou uvedeny na webech www.kr-stredocesky.cz a www.middleczech.cz.

- red -

Foto: hrad-krakovec.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí