Tip na výlet: do pražské zoo za hady

Oslavte Světový den hadů v sobotu 16. července v Zoo Praha. Seznamte se s hady úplně zblízka, poznejte, o jak úžasná zvířata se jedná, překonejte svůj strach a zbavte se jednou provždy zbytečné fobie. 

Spousta lidí má o hadech zkreslené představy. Tou nejrozšířenější je představa o jejich slizkém povrchu těla. Ve skutečnosti jsou hadi pokryti suchými šupinami, které jsou ale většinou natolik hladké a lesklé, že vytvářejí dojem vlhkého povrchu. 

V sobotu 16. července se o tom budete moci přesvědčit sami na vlastní kůži. Celý den bude u Vzdělávacího centra probíhat workshop, ve kterém vás odborní průvodci seznámí s hady od A po Z. S některými hady se budete moci seznámit osobně a dokonce si na ně sáhnout. 

Součástí dne je také unikátní komentovaná prohlídka plazího Terária (v areálu Bororo) s kurátorem plazů Petrem Velenským. Tento známý odborník zcela výjimečně některá terária před návštěvníky otevře a jejich plazí obyvatele představí. Prohlídka Terária začne v 10.30 hod. – sraz zájemců před vstupem do Terária. 

Program:

10.00 – 16.00 Hadí workshop – vše o hadech

Vzdělávací centrum

10.30 Komentovaná prohlídka Terária s kurátorem Petrem Velenským

Terárium v areálu Bororo

11.00 – 16.00 Zbavte se strachu a seznamte se s hadem (každou celou hodinu)

Před Vzdělávacím centrem bude představen had, na kterého si budete moci sáhnout.

- red -

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí