Tip na výlet: Krušovice - obec, kde je hodně piva

Obec Krušovice jistě neminete, pokud se vydáte z Prahy do Karlových Varů nebo naopak. Přímo u rušné silnice E48 rovněž stojí Královský pivovar Krušovice, kde se vyrábí pivo a kudy proudí také skupiny návštěvníků a turistů, kteří poznávají prostory, kde se oblíbený český nápoj produkuje. 

V Krušovickém pivovaru je možné domluvit si termín exkurze a objednat se na ní. Jednoduše to uděláte na webu www.krusovice.cz, v sekci Navštivte náš pivovar. Můžete tam buď vyplnit formulář, nebo rovnou napsat či zavolat na uvedené kontakty. 

Naše doporučení: „Krušovice jsou malou vesničkou, kde vás na první pohled zaujmou domy s opukovou fasádou, kterých je tam opravdu hodně. Pokud už do Krušovic pojedete, jistě to bude kvůli prohlídce pivovaru. Je vážně zajímavé vidět, jak se pivo vyrábí, protože máte možnost navštívit skutečné prostory výroby a nejen místa, určená pro veřejnost. Určitě to pro vás bude zase něco nového a nevšedního,“ inspiruje reportér Lukáš Jůdl. 

Exkurze je zakončena degustací krušovického piva, tak na to buďte připraveni.

Trasa:
Od Kladna jsou Krušovice vzdálené zhruba 25 minut cesty automobilem (30 km). Protínají silnici E48, která vede z Prahy do Karlových Varů.


Počasí Kladno

Předpověď počasí