Krásné tóny zazní v aule

Výbor Kruhu přátel krásné hudby v Kladně zve všechny zájemce na cyklus Večery přátel krásné hudby. Prodej abonentních vstupenek začne od pondělí 3. října v Městském informačním středisku na třídě T. G. M.

VEČERY PŘÁTEL KRÁSNÉ HUDBY – 61. sezona 2016 - 2017

20. října 

Sezonu zahájí Panochovo kvarteto, které v letošním roce slaví malé výročí – čtyřicet pět let ve stejném obsazení: J. Panocha, P. Zejfart, M. Sehnoutka a J. Kulhan.

 

15. prosince

Po delší době se představí violoncellista Jiří Bárta. Na klavír jej doprovodí Terezie Fialová, jedna z nejtalentovanějších klavíristek z nastupující generace. 

 

19. ledna 2017

Představí se Janáčkovo trio hrající ve složení Irena Herajnová – housle, Jan Keller – violoncello a Markéta Janáčková – klavír. Soubor často s úspěchem vystupuje v zahraničí. Vedle klasického triového repertoáru rádi uvádějí i skladby současných českých autorů.

 

16. února

Uvedeme klavíristu Ivana Klánského, jednoho z našich nejvýznamějších klavíristů, kterého není kladenskému publiku zvlášť představovat.

 

13. dubna 

Z Listiny mladých umělců jsme vybrali houslistu Matouše Pěrušku. Pochází z hudební rodiny. Otec Jan je naším významným violistou, hudbě se věnuje i matka Marcela a oba jeho bratři Jan a David. V roce 2014 zvítězil v mezinárodní soutěži ve Veroně, o rok později získal 2. místo na soutěži J. Brahmse v Rakousku. Věnuje se též komorní hře.

 

8. června 

Sezonu zakončí koncert Drahomíry Matznerové - Chvátalové na varhany společně s trumpetistou Miroslavem Laštovkou v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Koncertním dnem zůstává čtvrtek i místo koncertů se nemění - aula SPŠ a OA na Sítné. Začátek koncertů v 19.00 hodin. Cena abonentní vstupenky 650 Kč. Děti do 15 let v doprovodu dospělé osoby zdarma. 

- red -

Foto: Sosík


Počasí Kladno

Předpověď počasí