Kino Sokol chystá jarní jarmark s bohatým kulturním programem

Týden před Velikonocemi, v sobotu 8. dubna, zaplní kladenské kino Sokol stánky s jarními dekoracemi a dalšími výrobky řemeslníků, výtvarníků a nadšenců z Kladna a okolí. Součástí jarního jarmarku bude i pestrý doprovodný program s hudebními vystoupeními, divadlem pro děti, výtvarnými dílnami nebo módní přehlídkou.

Na jarmarku bude určitě z čeho vybírat. Sál kina zaplní více než 30 obchodníků s dekoracemi, šperky, domácí kosmetikou, textilem nebo keramikou a chybět nebudou ani tradičně velikonoční výrobky. 

„Po úspěšných adventních trzích jsme o jarmark zaznamenali velký zájem. Snažili jsme se ale oproti nim obměnit sortiment, aby se vázal k jaru,“ říká Alžběta Bitnarová ze spolku Kino žije, který se stará o rozhýbání kulturního života v kině.

Doprovodný program bude tentokrát o něco bohatší a bude vedle velkého sálu probíhat i v menší místnosti v patře. O hudební doprovod na velkém sále se dopoledne postarají žáci ZUŠ Rozdělov, odpoledne pak vystoupí sbor Asihlasy Dany Houdové a písničkáři ze skupiny Fraat.

V malém sále se děti od 4 do 9 let mohou těšit na neobvyklé interaktivní představení Divadla V Kruhu s názvem Kouzelnice Lenka a ztracené štěstí, a to v 10.30 a 14.30 hod. Pohádku o hledání štěstí doplňuje promítání ilustrací výtvarníka Daniela Součka a spousta kreativních úkolů pro malé diváky. Pro děti jsou navíc připraveny i výtvarné dílny, které budou probíhat po celou dobu konání trhů.

„Večer bude patřit módní přehlídce kolekcí kladenských módních návrhářek, která u adventních trhů měla obrovský úspěch,“ přibližuje Alžběta Bitnarová. 

Celý program završí od 19.30 hod. koncert skupiny Koky band & Mazzan muzikantů Evy Foldové, Johnnyho a Ivana Kubáta.

 

Program

trhy otevřeny od 9:30 do 18:00 hod.

hlavní sál

• 10:00 – vystoupení ZUŠ Rozdělov

• 13:30 – sbor Asihlasy Dany Houdové

• 15:30 – skupina Fraat, písničkáři s kytarou

• 17:00 – jarní módní přehlídka

• 19:30 – KONCERT KOKY BAND & MAZZAN (vstupné 100 Kč)

malý sál

• 10:30 a 14:30 – Divadlo V Kruhu: Kouzelnice Lenka a ztracené štěstí (vstupné 60 Kč)

- red -

Ilustrační foto: KŽ

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí