Justin zve milovníky slabších piv

Kladenský pivní festival se kvapem blíží (19. - 21. května, náměstí Starosty Pavla) a jeho ústřední moderátor, herec i znalec zlatavého moku Justin Svoboda, po roce zve opět čtenáře Vašeho Kladna hlavně na výběr toho nejlepšího piva středních Čech. 

Jaké jsou vaše nejsilnější vzpomínky na loňský první ročník?
Že se čepovaly desítky vynikajících značek. Ovšem nezapomenu české hokejové reprezentaci, že s námi odmítla spolupracovat a z mistrovství světa vypadla už ve čtvrtfinále, tedy před zahájením festivalu (směje se)... Teď se doufám pochlapí a budou vstřícní k návštěvníkům festivalu, protože se v jeho rámci opět bude promítat víkendové dění na šampionátu. Pivnímu festivalu by velice prospěla jejich účast ve finále a následné vítězství.

Co festival v pivech nabídne?
Přehlídku především středočeských pivovarů. V kraji se od loňska pivní kultura zase zvedla a piva z tohoto regionu jsou čím dál tím lepší. Navzájem si v dobrém slova smyslu konkurují a vzájemně se motivují. 

V čem se letošní festival bude nejvíce lišit od loňského?
Je bohatší o kulturní program. Nejen o hudební tělesa, ale také například o rodeo s býkem či pákový stůl, neboť páka k pivu patří. Letos bude na festivalu z pivovarů přítomna většina sládků, kteří podají zájemcům podrobný výklad o svých pivech.

Na co se zaměříte konkrétně vy sám?
Těším se na slabší piva. Tenhle pivní segment se mi zdá býti trochu opomíjený.Přitom se poptávka po slabších pivech obecně zvedá. Přijďte je od pátku do neděle ochutnat se mnou.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí