Masopust na Mayrovce nabídne spoustu dobrot

Na Kladensku jeden z největších masopustů pořádá Hornický skanzen Mayrau už po sedmé. V sobotu 10. února se zde opět sejdou masopustní průvody z Vinařic, Libušína, Tuháně, z Podprůhonu a Divadla Lampion. 

Tomu, že je masopust obdobím hodování a veselí, dostojí i na Mayrovce. Budete moci okusit typické masopustní dobroty jako jitrnice, koblihy, koláče, teplou medovinu, ale také spoustu dalších dobrot. Program na Mayrovce začne po příchodu všech masopustních průvodů v 15.00 h. udělením masopustních práv. Dále budou představeny tradiční masopustní masky, které na pódiu vystřídá Divadlo Lampion s masopustní taškařicí Dejte mi jitrnici. Od 16.30 h. pak zahraje k tanci a poslechu Kladenská heligonka. 

Přijít můžete rovnou na Mayrovku nebo se můžete připojit k některému z průvodů. První vyráží ve 12.30 h. od Divadla Lampion a ve 13.00 h. se přidá na náměstíčku Viktora Stříbrného k průvodu z Podprůhonu. Další průvod vyjde ve 13.30 h. od Louky na Tuháni a předvede tradiční obchůzku po domech. Ve 14.00 h. se můžete připojit k průvodu, který vychází od městského úřadu v Libušíně nebo ve 14.30 h. k průvodu vycházejícímu od obecního úřadu ve Vinařicích. 

 - red -

masopust a4

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí