Ve škole myslí na fotografii. Nádherné kousky teď visí v „Účku“

Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie Kladno pořádá tradiční výstavu fotografií svých studentů i učitelů. Díla si můžete prohlédnout do 25. ledna ve vstupních prostorách školy v takzvaném „Účku“ na Sítné.

Výstava nese název Krása okamžiku a jde již o pátý ročník této přehlídky. „Před pěti lety jsme přemýšleli, jak otevřít školu více veřejnosti, zvláště pak nově upravenou aulu. Zkusila jsem oslovit studenty, jestli malují nebo fotí, a byla jsem překvapená zájmem vystavovat fotografie,“ říká Helena Polterová, učitelka češtiny.

Svoje "úlovky" mohou vystavovat současní i bývalí studenti, ale mimo hru nezůstávají ani pracovníci školy. Každý rok se sejde až 90 fotografií. „Tématicky je neucelujeme, protože každý fotí něco jiného. Jde o to ukázat, že mladí lidé mají koníčky, kterým se věnují, a že se rok od roku zlepšují. Někteří vystavují již čtvrtým rokem a věřím, že v tom budou pokračovat,“ dodává Helena Polterová.

Porota se skládá z organizátorů výstavy a předsedou je fotograf. Každý člen poroty vybere jednu fotku, kterou odmění knižní poukázkou. Nejhezčí fotky zůstávají celý rok v galerii ve foyeru školy.

Po výstavě pořádá škola Den otevřených dveří (3. února). Více informací se dozvíte na www.sosik.cz

Jan Murárik

skolnivystavastoji

Výstava stojí ve vstupní hale školy

skolnivystavasvadila

Vlastní díla vystavují i učitelé

skolnivystavatvurci

Tvůrci některých fotografií projevili talent


Počasí Kladno

Předpověď počasí