Pavel Volf: Teorie tygra drží rekord Hutníku

Letošní úroda filmových novinek byla vydatná a jejich sledovanost velmi dobrá. Aspoň to říká Pavel Volf, jeden z provozovatelů kladenského kina Hutník, a už se těší na podzimní a zimní premiéry.

Jak moc jste zatím s letošní sezonou v kině spokojený?
Díky začátku roku a chladnému létu jsem velmi spokojený. Tahákem byly snímky Padesátka, Lída Baarová, Osm hrozných, Revenant, Hledá se Dorry, Doba ledová, Angry Birds, relativně slušnou návštěvnost měly Decibely lásky. První čtvrtletí roku bylo z mého pohledu díky tomu úspěšné. Na jaře byl obvyklý útlum. Dobré to nebývá ani přes prázdniny. Letos jsme to v létě riskli a vsadili jsme na jednu až tři pohádky denně a k tomu film pro dospělé. A vyplatilo se nám to. Riskovali jsme neúspěch, když bude horké léto jako loni. Lidé by volný čas trávili na chatách, chalupách a koupalištích. Ale počasí nás, provozovatele kin, letos v létě zachránilo. Rodiny chodily ve velkém množství. Prodloužili jsme také pro dospělé promítání filmu Teorie tygra a ten udělal od dob zavedení digitálního promítání u nás rekord. Tak dlouho jsme jiný film v kině nedrželi. 

Proč se podle vás Teorie tygra drží v zájmu diváka déle, než filmy před ní?
Zřejmě se trefil do správné doby. Ostatní úspěšné filmy rychle v zájmu diváka uvadají. Teorii tygra jsme i po téhle obvyklé době dávali i třikrát týdně a lidi pořád chodili. Tygra jsme už stáhli, protože vyšel na nosičích a je k dispozici v naší půjčovně. 

Je tedy tento film letos dosud nejvíce navštěvovaným snímkem v Hutníku?
Kupodivu není. Tím je Tajný život mazlíčků následovaný Lídou Baarovou. 

Zaznamenali jste od začátku roku u diváků vyložený propadák?
Hodně velkým propadákem byl český film Krycí jméno Holec. I když promítáme i pro jednoho diváka v hledišti, tak na Holce nechodil v krátké době nikdo. 

Co je hitem začátku podzimu?
Dítě Bridget Jonesové. To je po dlouhé době film, u kterého se baví všichni. Dítě budeme také držet delší dobu.

Některé filmy, které mají třeba v Praze premiéru, v Hutníku neuvádíte. Jaký k tomu máte důvod?
U většiny známe jejich návštěvnost a nevyplatilo by se nám je promítat. Rádi bychom je třeba zařadili, ale nejsme dotovaní, takže si nemůžeme dovolit častěji tratit. Uvědomujeme si, že u nás chybí klubové filmy a chceme to změnit. Už máme projekt klubového sálu pro zhruba šedesát diváků. Nevznikne hned, ale bude určitě.

Dřív než do klubového sálu půjdeme do Hutníku na podzimní a zimní premiéry. Od kterých filmů si slibujete nadprůměrný zájem diváka?
Úspěšně vypadá Instalatér z Tuchlovic, teď jde do kin další český film Bezva ženská na krku, v prosinci se osobně těším na dvojku Anděla páně. Ze zahraničních filmů v listopadu tutově diváka přiláká snímek Fantastická zvířata a kde je najít, což je nový Harry Potter, a na prosinec se chystá nová epizoda kultovní řady Star Wars - Rogue One: A Star Wars Story. Na obou filmech prý spolupracoval kladenský kaskadér Leoš Stránský. Bylo by pěkné, kdyby se na některý z nich přišel do Hutníku podívat. Čeká nás silný konec roku.

Jan Murárik

 

pavolfchvali

Pavel Volf si jako provozovatel kina chválí Teorii tygra


Počasí Kladno

Předpověď počasí