V divadle fotili Absolventa

Když dojedou až do jejího domu, poprosí ho, aby ji doprovodil dovnitř. Vnutí mu drink, svlékne se a snaží se ho svést. 

Děj Absolventa začne nabírat na obrátkách. V kladenském divadle v těchto dnech zkouší klasickou americkou komedii, kterou podle knižní předlohy v roce 1967 uvedl na plátna kin režisér Mike Nichols. Děj upravil podle stejnojmenného románu Charlese Webba.

Hlavní role paní Robinsonové a absolventa vysoké školy Bena skvěle zahráli Anne Bancfoftová a Dustin Hoffman. V Kladně si režisérka Věra Herajtová vybrala Janu Zenáhlíkovou a Tomáše Hrona. Vaše Kladno bylo u toho, když oba herci v divadelním ateliéru fotili divadelní plakát Absolventa. 

„Na fotografii jsme ztvárnili jakousi metaforu vztahu mezi Benjaminem a paní Robinsonovou. V divadle už stojí scéna a zkoušíme. Máme to nahozené v aranžovačkách,“ usmívá se Tomáš Hron.

„Na fotografii je zachycený Benův sen ještě než spolu něco mají. Má o ní představu, že je to něžná žena, která mu poskytne objetí a náruč. Přitom ona ho chce jenom zneužít, což Benjamin vůbec netuší. A jen díky tomu svému snu je vztah ochoten prohlubovat,“ doplňuje Jana Zenáhlíková.

Premiéru Absolventa v Městském divadle Kladno můžete navštívit 1. dubna. 

Jan Murárik

absolvent2

Focení předcházela precizní kadeřnická práce

absolvent3

Myslelo se na každý detail

absolvent4

A za chvíli se jde již fotit


Počasí Kladno

Předpověď počasí