Trenér fitness: Předcvičování na videu se lidem v těchto dnech hodí

Několik sezon zlepšoval kondici kladenských volejbalistům a v současné době je vedený jako osobní trenér v jednom z renomovaných fitness center. Jako všichni v této branži nyní přišel o osobní kontakt se svými klienty. Daniel Červenka ovšem nelení a ze svého bydliště v Hrdlívu posílá do světa videa s lekcemi cvičení.

Hrozba nákazy koronavirem zavřela minulý týden ze dne na den všechna fitka. Ve vašem oboru je přímý kontakt s klienty důležitý. Ani ne týden poté, co jste přišel o pravidelný výdělek, jste začal zveřejňovat placená videa s hodinovými lekcemi cvičení. Podle lajků máte slušnou sledovanost. Na jakém principu zhlédnutí vašich lekcí pro zájemce funguje?
Na sociálních sítích mě přes mé jméno každý může kontaktovat a hned ode mne dostane další pokyny. Po uhrazení malého poplatku dostane klient link s informací, kdy lekci cvičení spustím. Už mne sledují desítky lidí. Jsem za to rád, alespoň ze světa fitness nezmizím lidem z očí.

To je dobrý nápad, ale na pohodlné uživení ještě asi taková aktivita nestačí. Kdyby vláda nechala fitka zavřená dejme tomu dva tři měsíce, přežijete z našetřených peněz, nebo se koukáte po jiné práci?
Něco mám našetřeno, hodně mi pomáhá rodina. Chci vydržet, co to půjde. Samozřejmě teď před sebou nemám termín, do kdy to půjde. Pak bych musel vyhledat jiné zaměstnání. Mám vzdělání na to, abych učil třeba tělocvik. Přitom bych se dál své fitness klientele věnoval.

Jak mohou cvičit lidé doma, když si například netroufnou hned začít s vámi přes video?
Asi v každé domácnosti jsou stoly, židle, prostě různé vybavení, které vám s posilováním těla pomůže. Dají se využít i plné pet lahve. Možností je mnoho, jen chtít začít a pravidelně se svému tělu věnovat.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí