Hakim chystá otevřít Gym v NC OAZA a oprašuje slavné zápasy

Je nejúspěšnějším českým bojovníkem v disciplíně K-1, mistr světa v Muay Thai z roku 1997, několikanásobný mistr Evropy i České republiky. Téměř dvacet roků se věnuje trénování bojových umění. Povídáme si s Pavlem „Hakimem“ Majerem (45).

Není o vás v poslední době příliš slyšet. Co děláte?
V nákupním centru OAZA buduji nový Gym a dávám ze starých videokazet do digitální podoby své zápasy z dob, kdy jsem byl na vrcholu.

Propadáte nostalgii?
Kdepak (směje se). Docela dost lidí se mi začalo v poslední době ptát, kde by našli moje zápasy, že by rádi viděli, jak jsem bojoval. Tak jsem šel na půdu, oprášil staré videokazety a vkládám je v digitální podobě na kanál Youtube pod názvem Hakimova kronika. Vždy v úterý je na adrese  nový díl. Jde zhruba o období před dvaceti roky, kdy většina dnešních bojovníků stavěla na pískovištích bábovky (usmívá se). 

Jaká to byla doba?
Doba vyšlapávání cest pro budoucí generace bojovníků, kteří se v současné době zhlédli hlavně ve smíšené bojové disciplíně MMA.

Které pro vás významné zápasy jste na těch kazetách objevil?
Byly dva v nejtěžší váze. Proti Milanu Novákovi v Lucerně a Romanu Kracíkovi v Hiltonu. Tehdy šlo o to, kdo z nás si vítězstvím otevře dveře do světa. Mně se to povedlo. Stal jsem se českou jedničkou a získal dost sebevědomí na to, abych vybojoval titul mistra světa.

Už několik roků pro svět připravujete ve svém kladenském Gymu dívku Terezu „Vepřouna“ Dvořákovou. Kam jste se letos dostali?
Terka má příští týden státnice, takže podřizuje vše zisku intelektuálního titulu (usmívá se). Co se zápasů týče, tak jsme letos zkusili jak boxerské zápasy, tak MMA. Potvrdili jsme si, že se dá jít cestou všestrannosti. Bereme, co přijde a co nás baví.

Kdy otevřete Gym v nákupním centru OAZA?
Až dostaneme poslední razítko. Čeká nás kolaudace. Státní zaměstnanci nemakali v koroně tak rychle, jako bez korony (trpce se usmívá).

Když jste zmínil covid. Na konci loňského roku jste jím byl zasažen. Už jste v pořádku?
Jsem v pohodě. Bylo to hrozné, ale přesto na to mám svůj názor. Není asi většinový. Jsem zdravý a nemám potřebu nechat se očkovat. Rád bych si nadále řídil svůj život ve vší slušnosti podle sebe a ne podle toho, co mi kdo nařídí.

Jan Murárik

 

 

 




Počasí Kladno

Předpověď počasí