
Patří k výjimečným žákům i studentům svých škol. V Kladně se s nimi budeme setkávat také v nadcházejícím školním roce. V rubrice Osobnosti školních lavic některé z nich představíme, než do nich ve středu opět zasednou. Až Michal Mráz vystuduje střední hotelovou školu u Floriána, bude z něj kuchař.
Škola tě vybrala do rubriky Osobností školních lavic. Jak se jako osobnost vidíš ty?
Teď v prváku jsem měl ze všech spolužáků největší zkušenosti z oboru. V naší rodině jsme všichni přes vaření. Provozujeme stravovací firmu, a třeba můj strýc je taky kuchař. Vaří na Sleťáku. U něj jsem byl na praxi a musím říct, že tam mají k začínajícím kuchařům skvělý přístup.
Kde podle tebe jednou skončíš?
Dodělám školu, našetřím nějaké peníze a zkusím nasbírat co nejvíce kuchařské praxe v zahraničí. Myslím si, že jsem pracovitý, takže bych to mohl někam dotáhnout. Určitě mám vysoké cíle. Domluvím se anglicky a chci vylepšit němčinu.
Co ti dává střední hotelová škola?
V devítce tahle škola byl můj jasný výběr. A nezklamal jsem se. Jak v praxi, tak v teorii je výborná. Jsou v ní přátelští učitelé a také zázemí pro volný čas je v ní na úrovni.
Který z pokrmů vaříš nejraději, kterým by ses mohl pochlubit?
Zvládnu koprovku, kterou mám moc rád. Pozval bych vás i na noky s kuřecím masem a smetanovou omáčkou (usmívá se).
Jan Murárik
- Eliška Martincová: Škola mi ukázala nový pohled na svět módy< Předchozí
- Martin Bílý: Kladenská hotelovka mně díky učitelům srovnala životDalší >